Blog Ini Sudah Terkubur. Jumpa Di Blog Baru

Blog ini sudah terkubur.

Selama 2 tahun lebih saya menulis berkaitan hartanah dan kewangan di blog fauzi2u.com ini.

Namun semuanya akan berakhir hari ini.

Blog ini tidak akan ditutup terus. Tetapi akan dibuka bagi tatapan para pembaca yang baru mahupun lama.

Cuma post baru tidak lagi aktif di sini. Ada beberapa sebab saya tidak akan aktif menulis disini

Saya akan meneruskan perjuangan berkongsi cerita dan pengalaman berkaitan hartanah di  blog fauzihartanah.com. Penampilan baru dan gaya bahasa yang lebih berhemah:-)

Sebagai hadiah untuk pembaca yang mulia, yang tidak jemu-jemu mengikuti blog saya, saya hadiahkan ebook PERCUMA #10 Tip Membeli Rumah Pertama di blog baru saya fauzihartanah.com

Doakan semoga saya istiqamah memandaikan bangsa dengan ilmu hartanah

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Nama Dikeluarkan Dari Senarai Blacklist CTOS

Assalamualaikum..

Korang tentu masih ingat entri saya setahun lepas tentang seorang rakan facebook saya yang namanya telah diblacklistkan oleh CTOS. Beliau memohon pendapat saya bagaimana untuk keluarkan nama beliau yang kena blacklist dari CTOS. Saya hanya bagi pendapat yang biasa-biasa saja

Kepada yang belum baca, boleh baca di SINI.

Sabtu lepas, saya dapat PM di facebook dari rakan maya saya ni . Dengan nada gembiranya, beliau memberitahu saya yang namanya telah dikeluarkan dari senarai blacklist CTOS.

Bukan itu sahaja, malahan beliau mempunyai simpanan di ASB sebanyak RM 200,000.00 dan duit cash dalam tangan sebanyak RM 120,000.00

Kali ni bukan beliau nak tanya saya bagaimana nak keluarkan nama dari senarai blacklist CTOS, tapi bagaimana untuk gunakan duit beliau yang terlampau banyak tu.

Ada ker yang berminat nak tahu bagaimana rakan maya saya ni keluarkan nama beliau dari senarai blacklist CTOS? Kalau ada yang berminat, entri berikutnya saya akan kongsikan dengan korang semua..

Wassalam..

p/s : saya pulak yang serba salah nak share sebab takde yang istimewa pun…biasa-biasa saja

20120529_165511 (1)

p/s : Ini bukan kawan maya facebook saya tu:-p

Posted in Kewangan | Leave a comment

Projek Tanah

Assalamualaikum..

Minggu lepas aku dan seorang lagi rakan ejen hartanah di Bangi ada temujanji dengan seorang kontraktor untuk tengok tanah lot di Jenderam Hilir, Bangi. Tanah yang asalnya hutan dan luas 5 ekar di beli oleh seorang jutawan  dan dalam proses untuk ditukarkan kepada tanah lot banglo.

Kontraktor yang bawak aku ni (Mizi) pun dulunya bekerja dengan developer, Bulatan Mekar Sdn Bhd. Jadi, pengalaman Mizi dalam selok belok tanah sangat hebat. Mizi diberi kepercayaan oleh tuan tanah untuk mengusahakan dan menjual tanah lot tersebut.

Tanah  5 ekar dipecahkan kepada 42 lot banglo yang berkeluasan antara 4000 kps – 6000 kps. Harga sekaki adalah RM 38. Korang boleh bayangkan sendiri la berapa banyak profit tuan tanah tu buat. Kalau ambil purata 4000 kps, total tuan tanah boleh dapat lebih 7 juta. Banyak tu..

Lepas tengok tanah, kitorang pergi sarapan kat kedai makan depan trafik light Jenderam Hilir. Aku cuba korek rahsia dan strategi bagaimana jadi hartawan hartanah dengan jual beli tanah dari Mizi. Banyak yang Mizi kongsikan pengalaman beliau dengan kitorang. Apa yang aku boleh sinpulkan pelaburan tanah satu lagi cara yang lebih BEST dari pelaburan rumah kalau tahu cara dan game plan nya..

20130307_095904[1]20130307_095815

Posted in Hartanah | 1 Comment

Seminar Ejen Hartanah

Assalamualaikum…

Kebelakangan ni ramai betul yang berminat untuk mempelajari lebih mendalam tentang pelaburan hartanah. Mungkin disebabkan dah banyak seminar-seminar berkaitan pelaburan hartanah yang dianjurkan oleh otai-otai hartanah antaranya Tuan Bri, Abang Ensem, Saudara Pie dan lain-lain .

Tapi tak ramai yang berminat nak tahu lebih mendalam tentang karier sebagai ejen hartanah.  Jadi, aku nak ambil inisiatif ni untuk menganjurkan seminar ejen hartanah bagi membuka minda terutamanya orang Melayu tentang peluang yang sangat luas sebagai ejen hartanah.

“Ada yang berminat untuk menyertai KAMI sebagai Ejen Hartanah?

Tidak pasti kenapa anda PATUT jadi Ejen Hartanah?

Tidak tahu bagaimana?

Saya akan kongsikan dengan anda bagaimana untuk menjadi Ejen Hartanah yang BERJAYA…

Tarikh : 17/3/2013
Masa : 9am – 1pm
Tempat : Cheras
Yuran : RM 55 sahaja”

Daftar di sini :

http://bit.ly/ejenSatu

 

Posted in Ilmu | Leave a comment

fauzi2u.com Kena Hack

Assalamualaikum..

Dah hampir 3 minggu rupanya aku tak update blog ni. Tak sempat. Banyak sangat aktiviti kebelakangan ni. Seminggu di Guangzhou, China atas urusan perniagaan. Pengalaman pertama ke Guangzhou tu. Lepas balik Guangzhou, aku join National Achievers Congress 2012 9NAC 2012) pulak selama 3 hari berturut-turut. Seminar yang menampilkan idola aku, Robert T. Kiyosaki. Memang teruja!!

InsyaAllah, posting-posting akan datang nanti aku ceritakan pasal pengalaman-pengalaman dan ilmu yang aku dapat sepanjang di Guangzhou dan semasa NAC 2012. Habis jer NAC 2012, aku ke Terengganu pulak selama 4 hari. Balik Terengganu, sibuk dengan persediaan untuk Seminar Ejen Hartanah pulak. Fuhh..nampak macam sibuk giler kan?..hehehe.

Rupa-rupanya sepanjang aku tak jenguk blog ni, banyak pulak SPAM yang masuk. Posting yang takde kaitan daripada spammer-spammer yang tak bertanggungjawab. Ada la dalam 15 posting kot. Maaf la kepada saper-saper yang masuk blog aku tengok ada posting-posting yang mengarut tu ye.

Ni bukan kali pertama aku kena SPAM, sebelum ni pun dah banyak kali. Aku dah tukar password tapi masih dapat SPAM. Korang ada cadangan macam mana nak block spammer ni?.

Wassalam..

Posted in Uncategorized | 6 Comments